Kontrole saobraćajnih inspektora u KS: Radi nelegalnog obavljanja taksi i kombi prijevoza izrečene kazne od 9.500, 00 KM

14.04.2017

U više od 100 inspekcijskih kontrola, koje se ovih dana intenzivno provode na području Kantona Sarajevo, s ciljem suzbijanja nelegalnog taksi i kombi prijevoza putnika, kantonalni saobraćajni inspektori su izdali 20 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 9.500 KM. Radi obavljanja nelegalnog prijevoza putnika kombi vozilima izdato je 14 prekršajnih naloga, dok je šest prekršajnih naloga izdato radi obavljanja taksi prijevoza, bez uključenog taksimetra.

Privremenim oduzimanjem saobraćajne dozvole i registarskih tablica jedno vozilo je isključeno iz saobraćaja, radi obavljanja taksi prijevoza bez posjedovanja oznake TA. U postupku nadzora je konstatovano da je u kontrolisanom vozilu instaliran sistem radioveze, kao i uređaj za mjerenje cijene vožnje. S tim u vezi nadležnom sudu je podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, a o svemu je obaviještena i Regulatorna agencija za komunikacije BiH, radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.

Inspektorat saobraćajne inspekcije Kantonalne uprave za inspekcijske poslove izražava zahvalnost policijskim službenicima MUP-a KS i Granične policije BiH, koji inspektorima pružaju asistenciju prilikom vršenja kontrola, kao i medijima na pravovremenom i korektnom izvještavanju, što doprinosi efikasnijem radu inspekcijskih organa.