DRUGI O NAMA

Kako bi stali ukraj radu nacrno i spriječili nelegalnu prodaju oko tržnica i u prometnim ulicama, inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) svakonednevno, čak i tokom vikenda, patroliraju gradom i kažnjavaju nelegalne prodavače.

Izvor Avaz portal
Autor Aldijana Tabak

Nakon što je povećan trend nevakcinisanja djece u Bosni i Hercegovini, reagovale su nadležne institucije. Inspekcije u oba entiteta počele su na adrese roditelja slati pozive za izjašnjenje o razlozima zašto nisu izvršili zakonsku obavezu vakcinisanja djece.

Izvor Dnevnik 2 FTV (15.07.2018.godine)
Autor Maja Popović

Prema polugodišnjem izvještaju Inspektorata rada, zaštite na radu i socijalne zaštite kantonalni inspektori rada su za šest mjeseci ove godine u Kantonu Sarajevo izvršili ukupno 1.635 inspekcijskih nadzora kod poslodavaca pravnih i fizičkih osoba, rečeno je Feni u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KUIP KS).

Izvor FENA/KLIX
Autor Jasna Avdibegović

U periodu od augusta 2017.godine do aprila 2018.godine sanitarni i zdravstveni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove su po službenoj dužnosti vršili nadzore u svim organizacionim jedinicama JU Dom zdravlja KS, u okviru kojih su kontrolisali način provedbe imunizacije, deklaracije i porijeklo vakcina, čuvanje vakcina, njihovo skladištenje i transport, kao i obavezne evidencije o izvršenoj imunizaciji.

Izvor Oslobođenje 11.07.2018.godine
Autor Eldina Zolj-Balenović

U Sarajevu godinama traje ekspanzija nargila ili takozvanih šiša barova. Aromatizirani duhan u BiH su donijele još Osmanlije i ovakve barove kojih je na stotine ne poznaje zakon.

Izvor TV Liberty
Autor Dženana Karabegović - Alen Fukelj

Od kraja prošle godine na čelu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove nalazi se novi direktor Fahir Halilović, koji iza sebe ima bogato radno iskustvo u oblasti inspekcijskog nadzora. Za ovih nekoliko mjeseci već su vidljivi pozitivni pomaci u radu ove ustanove, a prema listi prioriteta rada direktora, za očekivati je da stanje na terenu bude još bolje. Posebna pažnja će se posvetiti borbi protiv nelegalne sječe šuma, kontroli i sankcionisanju nezakonitosti u oblasti ekologije, komunalija, nelegalno izgrađenih i dograđivanih objekata.

Izvor Oslobođenje
Autor Emira Asotić

Izvor Dnevnik TV SA 16.03.2018.godine (18:04 min.)

Izvor Dnevnik TV SA 10.01.2018.godine (06:15-09:20)
Autor Novinarka:Sandra Šabić

Izvor Dnevnik TV SA 21.12.2017.godine (08:59-09:56)
Autor Elvira Zahiragić

Izvor Dnevnik TV SA 04.12.2017.godine (08:10-10:57)
Autor Novinarka:Sandra Šabić