Izuzeti romobili i bicikli iznajmljivani bez odobrenja na Ilidži

23.07.2023

U subotu 22. jula 2023. godine u večernjim satima, na području Velike aleje na Ilidži, kantonalni tržišno-turistički inspektori, u saradnji s općinskim komunalnim inspektorom i komunalnim redarom, uz asistenciju policijskih službenika Policijske stanice Ilidža i Jedinice za podršku MUP Kantona Sarajevo su prilikom inspekcijskih nadzora zatekli veći broj fizičkih lica koji su, bez odobrenja za rad i odobrenja za zauzimanje javne površine, vršili iznajmljivanje bicikala i romobila.
 
Navedena lica su vršila iznajmljivanje u srcu pješačke zone, gdje je svakodnevno dolazilo do nezgoda i povreda uzrokovanih nesavjesnim korištenjem ovih vozila.
 
Ovom prilikom je zatečeno 58 bicikala i 23 romobila, koji su kao predmeti vršenja prekršaja, privremeno izuzeti i deponovani u Direkciju za robne rezerve Kantona Sarajevo, do okončanja sudskog postupka koji su pokrenuti protiv ovih lica.
 
Ovom prilikom se zahvaljujemo uposlenim u KJKP Rad, Kantonalnoj upravi civilne zaštite, Hitnoj pomoći, Direkciji za robne rezerve Kantona Sarajevo na nesebičnoj saradnji.
 
Posebnu zahvalnost izražavamo policijskim službenicima Policijske stanice Ilidža i Jedinice za podršku MUP Kantona Sarajevo na pružanju asistencije inspektorima prilikom vršenja ove aktivnosti, koji su svojim profesionalnim načinom rada osigurali neometano djelovanje inspektora.
 
Pozivamo fizička lica koja se bave trgovinom ili obrtom bez odobrenja, da se u što skorijem roku obrate nadležnim organima, kako bi dobili neophodna odobrenja za rad, te da vode računa o sigurnosti građana, tako da proizvodi koje prodaju ili iznajmljuju zadovoljavaju minimum kvaliteta, sigurnosti i osiguranja, a kako ne bi dolazilo do neželjenih posljedica po građane.
 
Još jednom upozoravamo da će sve zloupotrebe i nepravilnosti koje ugrožavaju javnu sigurnost i zdravlje građana biti najstrožije sankcionisane.