Dansko vijeće za izbjeglice uz podršku Ambasade Švicarske u BiH doniralo KUIP-u zaštitnu, preventivnu i tehničku opremu

26.10.2020

 
Teški akutni respiratorni sindrom koronavirus 2 (SARS-CoV-2), koji uzrokuje COVID-19, postao je globalna prijetnja javnom zdravlju.
Od proglašenja pandemije inspektori Kantonalne uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo vršeći kontrole provođenja naredbi kriznih štabova i propisanih higijensko-epidemioloških mjera izvršili su ok 10.300 inspekcijskih nadzora kod privrednih subjekata na području Kantona Sarajevo.
 
Imajući u vidu da se inspekcijski organi nerijetko suočavaju s nedostatkom adekvatne zaštitne opreme Dansko vijeće za izbjeglice (DRC) je prepoznalo rad inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS kojima je, kao vid podrške u daljem radu, a uz podršku Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini, darovalo zaštitnu, preventivnu i tehničku opremu u vrijednosti od 15.000 KM.
 
Ovom prilikom direktor i uposlenici Uprave izražavaju poštovanje i zahvalnost donatorima na vrijednoj donaciji, s obzirom da je uručena oprema neophodna za svakodnevno obavljanje redovnih inspekcijskih aktivnosti, čiju smo nabavku, sve do sada, finansirali i obezbjeđivali iz vlastitih sredstava.