DRUGI O NAMA

Izvor TV SA
Autor Mela Sejdija


Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove KS dostavljen je E-mail zahvale, kojim naš sugrađanin Z.S. izražava pozitivno iskustvo i zadovoljstvo radom i načinom postupanja inspektora, nakon što je više puta u posljednjih šest mjeseci imao potrebu da podnosi zahtjeve za inspekcijski nadzor.
Uz izraze zahvalnosti za upućene pohvale, ističemo da uposlenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS stoje na raspolaganju svim našim sugrađanima svakodnevno, te da nam se mogu obratiti na jedan od dostupnih načina decidno opisanih na web stranici Uprave. 
Kada je riječ o epidemiološkim mjerama, inspektori su svakodnevno na terenu.

Izvor FTV
Autor Adisa Šehić, novinarka


Rad inspektora na terenu, bar kada je riječ o Kantonu Sarajevo zbog aktuelne epidemiološke situacije i nakon 22 mjeseca pandemije još uvijek intenziviran, uz poduzimanje preventivno-korektivnih mjera, kao i represivnih mjera kod grubog nepoštivanja važećih naredbi, navedeno je u saopćenju KUIP Kantona Sarajevo.
 
Izvor www.source.ba
Autor Amer Mujezinović,novinar


Izvor Tim System doo
Autor Dženana Poračanin


video

Za Source.ba portal Halilović je govorio o broju inspekcijskih nadzora u proteklom periodu, te visini izrečenih kazni. Odgovarao je na pitanja  da li postoje objekti u Sarajevu kojima se gleda "kroz prste" , te da li KUIP ima dovoljan broj ljudi koji će odgovoriti takvim zadacima? Također je razgovarano o  verbalnim ili fizičkim napadima na inspektore.

U nastavku, na linku u pilogu, pogledajte i poslušajte cijeli razgovor sa direktorom KUIP-a Fahirom Halilovićem.

Izvor www.source.ba
Autor Novinar: Ajdin Balićevac Snimatelj i montaža: Kenan Ćemo


Izvor Hayat TV 16.09.2021.
Autor Emerin AHmetašević, novinar


Autor Dnevni avaz


Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica sa saradnicima primio je danas u posjetu Adisa Mešića, novoimenovanog direktora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS.
Ministar Katica je čestitao direktoru Mešiću na imenovanju i naveo da je saradnja MUP-a KS i KUIP-a jako važna što je naročito došlo do izražaja u periodu od početka pandemije do danas. Također je izrazio uvjerenje da će se uspješna saradnja nastaviti i ubuduće.

Izvor Web portal MUP-a KS
Autor Press MUP-a KS


Objekti kulturno-historijskog naslijeđa se uništavaju reklamama, dograđivanjem i stavljanjem staklenih portala

Izvor Oslobođenje/08/01/2021 u 15:00 h
Autor Eldina Zolj-Balenović, novinarka