DRUGI O NAMA

Izvor http://www.dogstrust.ba/cukica-broj-4
Autor Magazin Cukica -juli-decembar 2019.godina (str.18-19)

Izvor Hayat Media BiH
Autor Emerin Ahmetašević, novinar

Zrak je zagađen a koncentracija zagađujućih materija utiče na  kvalitet zraka. Upravu za inspekcijske poslove KS kontaktirali smo i pitali da li se prati stanje na terenu i kako da postupaju građani, odnosno kome da se obrate ukoliko sumnjaju da određeni subjekti, bilo da se radi o individualnim licima ili pravnim, doprinose zagađenju zraka.

Izvor RTV Vogošća/Vogošćanska hronika 09.01.2020 (0:55-4:25)
Autor Maida Matoruga

Ne jednom smo bili u situaciji da poletimo da kupimo nešto jer je jeftinije, što se nudi u oglasima na OLX.ba ili putem novina, pa da se nakon nekog vremena ufatimo za glavu. Da, prošli smo jeftinije, ali uređaj se ubrzo pokvario, jakna se raspala, rezervni dio ne odgovara, poslali vam praznu kutiju… Ili su vam majstori uradili neku uslugu, zamijenili dio, koji  je samo što su oni otišli prestao da radi. Zovete ih, ali se oni nakon što su uzeli novce više ne javljaju. Ako se i jave, onda vas lažu, obećavaju, prave budalom dok ne dignete ruke i nađete nekog drugog.

Izvor Portal Izdvojeno.ba
Autor Elvedin Kantardžić, urednik

Građani su se u 2019. godini najviše žalili na nepropisno držanje stoke, na buku, odvoz smeća, neizdavanje fiskalnih računa, podnosili reklamacije na obuću, mobilne uređaje, neisticanje maloprodajnih cijena, prijavljivali rad nacrno, žalili se na neuredan javni prijevoz, pa čak i na ocjenjivanje učenika u školama...

Izvor FAKTOR
Autor Rešad Dautefendić

Dan državnosti BiH – 25.novembar bio je radni dan za inspektore rada Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS koji su provodili pojačane inspekcijske nazore na području Kantona Sarajevo kod poslodavaca kojima je državni praznik bio radni dan, iako je Odlukom Vlade FBiH proglašen neradnim.

Izvor Portal Izdvojeno.ba
Autor Elvedin Kantardžić, urednik

Inspektori rada Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) Kantona Sarajevo u prethodnoj godini izvršili su ukupno 3.298 inspekcijskih nadzora, od čega 1.162 inspekcijska nadzora na osnovu dostavljenih prijava građana.

Izvor Klix.ba
Autor Dženita Lutvić

- Od januara do početka oktobra na osnovu dostavljenih potvrda o nepotpunom vakcinalnom statusu iz organizacionih jedinica JU Dom zdravlja KS-a, sanitarni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove su po službenoj dužnosti dostavili 302 poziva roditeljima/starateljima da se izjasne o razlozima odbijanja vakcinacije. Pozivu inspektora do sada se odazvalo 245 roditelja, od kojih su 183 odbila vakcinaciju djece, te su zbog propuštanja te zakonske obaveze za njih izdate sankcije od 18.300.

Izvor Oslobođenje
Autor Eldina Zolj-Balenović

U popodnevnim satima je u veoma otežanim okolnostima pronađen i iz korita rijeke Ljubine u Semizovcu izvučen leš teleta, koji su mještani tog vogošćanskog naselja jutros primjetili, navodi se na stranici Kantonalne uprave za inspekcije poslove KS (KUIP).

 
S ciljem sprječavanja eventualnih posljedica po stanovništvo i okoliš kantonalni veterinarski inspektor je, odmah po saznanju, u pratnji uposlenika KJKP Rad izašao na teren, ali radi nepreceznih informacija o lokalitetu nisu imali uspjeha u pronalaženju leša”, pojašnjeno je.

Izvor Radiosarajevo.ba
Autor KUIP

Izvor FTV/Federacija danas 25.07.2019.godine (19:00 min)
Autor Kristina Pranjić