DRUGI O NAMA

Izvor BHT 1 "Jutro za sve"
Autor Slobodan Kovač, novinar


Izvor FADS
Autor FADS


Izvor klix.ba
Autor V.K.


Izvor Avaz


Izvor TV SA
Autor Mela Sejdija


Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove KS dostavljen je E-mail zahvale, kojim naš sugrađanin Z.S. izražava pozitivno iskustvo i zadovoljstvo radom i načinom postupanja inspektora, nakon što je više puta u posljednjih šest mjeseci imao potrebu da podnosi zahtjeve za inspekcijski nadzor.
Uz izraze zahvalnosti za upućene pohvale, ističemo da uposlenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS stoje na raspolaganju svim našim sugrađanima svakodnevno, te da nam se mogu obratiti na jedan od dostupnih načina decidno opisanih na web stranici Uprave. 
Kada je riječ o epidemiološkim mjerama, inspektori su svakodnevno na terenu.

Izvor FTV
Autor Adisa Šehić, novinarka


Rad inspektora na terenu, bar kada je riječ o Kantonu Sarajevo zbog aktuelne epidemiološke situacije i nakon 22 mjeseca pandemije još uvijek intenziviran, uz poduzimanje preventivno-korektivnih mjera, kao i represivnih mjera kod grubog nepoštivanja važećih naredbi, navedeno je u saopćenju KUIP Kantona Sarajevo.
 
Izvor www.source.ba
Autor Amer Mujezinović,novinar


Izvor Tim System doo
Autor Dženana Poračanin


video

Za Source.ba portal Halilović je govorio o broju inspekcijskih nadzora u proteklom periodu, te visini izrečenih kazni. Odgovarao je na pitanja  da li postoje objekti u Sarajevu kojima se gleda "kroz prste" , te da li KUIP ima dovoljan broj ljudi koji će odgovoriti takvim zadacima? Također je razgovarano o  verbalnim ili fizičkim napadima na inspektore.

U nastavku, na linku u pilogu, pogledajte i poslušajte cijeli razgovor sa direktorom KUIP-a Fahirom Halilovićem.

Izvor www.source.ba
Autor Novinar: Ajdin Balićevac Snimatelj i montaža: Kenan Ćemo