Radi pojačanih gužvi tokom vikenda inspektori kontrolišu poštivanje mjera u tržnim centrima

07.03.2021

Radi pojačane frekvencije kupaca tokom vikenda, saniratni inspektori, osim na mjestima javnog okupljanja, juče i danas provode cjelodnevne inspekcijske nadzore s ciljem praćenja i kontrole poštivanja specifičnih higijensko-epidemioloških mjera u tržnim centrima.
 
Za utvrđene nezakonitosti tokom jučerašnjeg dana zbog kršenja mjera nadležnih organa izdato je 13 rješenja o otklanjanju nedostataka, te 13 prekršajnih naloga u ukupnom novčanom izosu od 24.000,00KM. Od toga je 11 prekršajnih naloga u iznosu od 21.500,00 KM izdato ugostiteljskim objektima i nargila barovima, dok su dva rješenja sa korektivnim mjerama i dva prekršajna naloga izdata i tržnim centrima.
 
Građane i subjekte nadzora, radi izuzetno složene epidemiološke situacije u KS, pozivamo na maksimalano i dosljedno poštivanje svih propisanih mjera, donesenih s ciljem sprečavanja širenja zaraze uz najavu nastavka pojačanih kontrola dok statistike ne pokažu pad broja zaraženih u KS, odnosno dok epidemiološka situacija ne bude dovedena pod kontrolu.