Sanitarni inspektori KUIP-a utvrđuju činjenično stanje u skladištima privrednih subjekata u Rajlovcu

08.11.2021

 
Postupajući po dobijenim zahtjevima poplavama pogođenih privrednih subjekata na području Općine Novi Grad Sarajevo, sanitarni inspketori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS se od ranih jutarnjih sati nalaze u njihovim skladištima životnih namirnica i predmeta opće upotrebe u Rajlovcu. Kako bi se spriječio svaki dalji promet higijensko neispravnim namirnicama i oštećenom robom, inspketori će utvrditi činjenično stanje, nakon čega će ista biti upućena na sanitarnu deponiju KJKP RAD radi higijenskog uništenja, koje će biti provedeno po Zakonom propisanoj proceduri.
 
Inspektorima u radu pomažu i uposlenici privrednih subjekata, a s obzriom na terenutne meteorološke prilike, te veličinu skladišta i količine zatačene robe, ove aktivnost će odlukom direktora Uprave biti prioritetno nastavljene i u predstojećem periodu.
 
Direktorica Grupacije Robot Sajima Hodžić zahvalila je inspektorima što su se odmah jutros odazvali pozivu za izlazak na teren. Istakla je da oko 100 uposlenika Robota protekla tri dana čiste skladišni prostor i pomoćne objekte u kojima je visina vode dostizala i do 1,60 metara. Voda se sada povukla, ali je ostao mulj visine između 30  i 50 cm, radi čega radnici i dalje nastavljaju rad na saniranju nastale štete.